Yasal ev taşıma izni kaç gündür? Kamu çalışanı memurlar ve özel sektör işçileri için yasal ev taşıma izni süresi yasal taşınma izni çalışanlara haktır. İş kanununa göre taşınma izni yasal kanunlarda net durum nedir? Çalışanın iş yerinden ev taşımak için izin istemesi durumlarını gelin birlikte inceleyelim.
Çalışanın Yasal Ev Taşıma İzni Kaç Gündür?
İkamet edilen bir konuttan başka bir konuta taşınmak oldukça yorucu bir durumdur. Ev eşyalarının toparlanması, yerleşilecek olan evin taşınmaya uygun bir hale getirilmesi gerekir. Bunun için aile hekimi değiştirmek, elektrik ve de su aboneliklerinin alınması bir dizi zaman alan işlemlerin yapılması gerekir. Bu işlemler çalışan bireyler için daha zor ve yorucu bir hal almaktadır. Çalışma esnasında bu işlemlerin yapılabilmesi oldukça zordur. Hafta içi mesai saatleri içerisinde yapılması gereken işlemlerin aksaması anlamına gelebilir. Ya da taşınma esnasında bireyin çalışmış olduğu şirket ile belirli problemler yaşaması kaçınılmaz bir durum olabilir.
Ev Taşıma izni Yasal Mı?
Ev taşıma izni gibi bir ibare yasal olarak mümkün değildir. Yine de ev taşıma izni yerine geçecek izin türleri bulunmaktadır. Yöneticiler çalışanlarına mazeret belirmeleri halinde izin verebiliyorlar. Hastalık izni, Ölüm izni, Doğum izni, Aile bireylerinin hastaneye refakatçi olarak götürmeleri, Çocuklarını okula götürmeleri veya okul ziyareti yapmaları gibi farklı amaçlarla izin verilebiliyor. Bazı izin türleri kanun maddelerinde açık bir şekilde yazılsa da bazıları yer almamaktadır. Bunlar içinde mazeret izni bulunmaktadır. Müdürler çalışanlarına istedikleri gibi bir kaç günlüğüne mazeret izni olarak ev taşıma izni verebilirler.
Kamuda Yasal Ev Taşıma İzni Kaç Gündür?
Kamu kurumlarında ve kamuda yasal ev taşıma izni diye kanun maddelerinde yer alan bir izin türü bulunmuyor. Kamu çalışanları için hali hazırda yıllık izin süreleri hızmet yılı esasına göre düzenlenmiştir. Ayrıca olağan üstü hallerde (Ölüm, doğum gibi) mazeret izinleri kullandırılmaktadır. Yönetici amirlerin inisiyatifinde mazeret izinleri kullandırılmaktadır. Kamu çalışanları kendi yöneticileri ile görüşüp mazeret izni alabilecekleri gibi bir kaç gün yıllık izin de alabilirler.
Mazeret İzni Kaç Gündür?
Çalışanlar için mazeret izni ve mazeret çeşitleri açık bir şekilde belirtilmiştir. Aşağıda mazeret izinleri ve sürelerini bulabilirsiniz. Bunun dışında mazeret izinlerinin verilmesi kurum amirinin özel iznine bağlanmıştır.
Çalışanların evlenmeleri durumunda 3 gün evlilik düğün izni,
Eşlerinin doğum yapması durumunda 5 günlük babalık izni,
Ana ve babalarının, eşlerinin, kardeşlerinin veya çocuklarının ölümü durumlarında 3 gün izin vefat ve taziye izni verilmesi zorunluluğu belirtilmiştir.
Memur ev taşıma izni
Memur ev taşıma izni kaç gündür diye sorular alıyoruz. Memur, Öğretmen, Hemşire ve Doktor, Mühendis, Polis ve diğer kamuda çalışan kamu kurumu görevlileri için açık bir şekilde ev taşıma izni bulunmuyor. Fakat son günlerde danıştığımız bazı kurum yetkilileri çalışanları için 1-2 gün esnek çalışma tarzında ev taşıma izni verdiklerini beyan etmişlerdir. Ayrıca yaptığımız görüşmelerde yöneticiler çalışanları için zaten yıllık izinlerinin bulunduğunu belirtmiştir. Şöyle ki 9 yıla kadar çalışan bir memurun 20 gün yasal yıllık izni bulunmaktadır. 10 yıllık ve üzeri çalışan memur için de yasal yıllık izin süresi 30 gün olarak belirlenmiştir. Tüm bu kolaylıklara rağmen yıllık izni bulunmayan çalışanlar için de mazeret izni verilerek 1-2 günlük ev taşıma izni verildiği bildirilmiştir.
Özel Sektörde Yasal Ev Taşıma İzni Kaç Gündür?
Özel sektörde yasal ev taşıma izni öncesinde yapılan sözleşmede veya sendikal sözleşmede yer verilir. Genellikle 1 iş günü olarak taşınma izni verilir.
Çalışanlar İçin Taşınma İzni
Yasal düzenlemeler içerisinde hukuken çalışanlar için düzenlenmiş olan bir taşınma izni söz konudur değildir. Çalışan bireyler iş kanununun 55/j maddesi uyarınca çalışmakta oldukları iş yerlerinden ücretsiz ya da ücretli olarak izin alma hakkına sahiptirler. Bu iznin alınıp alınamayacağı bireylerin çalışmış oldukları iş yerleri ile sürdürmüş oldukları ilişki ile bağlantılıdır. Bu durumda farklı işverenler farklı davranabilmektedirler.
Çalışmakta olan bireyler ikamet adreslerini değiştirirken adres alamıyorlarsa kullanmamış oldukları yıllık izni kullanarak ev taşıyabilir. İşveren ile iyi ilişkiler sağlayan bir birey ev taşımak için en fazla 2 gün izin alabilmektedir. Ücretli ya da ücretsiz izin olması işverenin insaniyetine kalmış olan bir durumdur. Şehiriçi evden eve nakliyat için 1 gün izin verilmesi yeterlidir. Şehirler arası nakliyat hizmeti için il dışına taşınanlar için 15 günlük yasal izin süresi verilmektedir.
Taşınma İşlemleri İçin Profesyonel Destek
Şehirlerarası ya da şehir içi fark etmeksizin yorucu bir işlem olan ev taşıma süreci, çalışan ya da çalışmayan bireyler için stresli bir aşamadır. Ev eşyalarının kolilere yerleştirilmesi, değeri olan ya da kırılacak olan eşyaların paketlenerek korunaklı bir şekilde taşınması oldukça meşakkatlidir. Toparlanmış olan eşyaların taşınılacak olan yeni eve güvenle götürülmesi ev taşıyacak olan bireylerin en büyük kaygıları arasında yer almaktadır. Düzenli ve hasarsız ev taşımak oldukça önemli bir husustur. Uzman kadro ile evden eve nakliye hizmetlerinin güvenli ve de kaliteli bir şekilde tamamlanmasını sağlayan firmamız bu konuda hizmet almak isteyen bireylerin yanında olmaktadır. Hasarsız ve de sorunsuz bir biçimde eşya nakliye işinde uzmanlaşmış olan kadromuz ile kaliteli hizmet sunmaya devam etmekteyiz. Şehirler arası taşınacaklar şehirler arası nakliyat fiyatları hakkında bilgi alabilirler.